Boeuf Bourguignon
Här har ni recept på den goda och mustiga grytan vi åt häromdagen. Till grytan serverade jag blomkålsmos.
Du behöver:
1 kg högrev /grytbitar
Smör till stekning
2 gula lökar
200 gram champinjoner
2 paket bacon
1 morot
1/2 flaska rödvin
3 msk kalvfond
2 st vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
salt/peppar
2 st lagerblad
1 tsk timjan
Gör såhär:
Stek grytbitarna i smör. Ställ åt sidan. Stek champinjonerna och bacon tills de fått färg. I med detta i en större kastrull samt lök/vitlök/morot.
På med resterna ingredienserna. Låt koka på medelvärme minst 3 timmar eller tills köttet faller isär. Smaka av med salt/peppar.
Blomkålsmos:
Koka blomkål tills den mjuknat i saltat vatten. Häll av vattnet. Tillsätt 1-2 msk smör och vispa tills moset blivit lent. Smaka av med vitpeppar och salt.