Broccoli & blomkålsgratäng

Ett grymt bra tillbehör till köttbiten en lördagskväll. Eller varför inte en måndag ;) 
 
1 broccoli
1/2 blomkål
1 dl grädde
1 dl creme fraiche
salt/peppar
1-2 dl riven ost
 
 
Gör såhär: 
Koka blomkål och broccoli i saltat vatten tills de mjukat. Häll av vattnet och lägg i grönsakerna i kastrullen igen. I med grädde och creme fraiche och låt puttra på medelvärme i ca 5min - så såsen får gotta till sig med grönsakerna. Smaka av med salt och peppar. I med hälften av osten och rör runt så det blandas. Lägg i ugnsfast form och toppa med resten av osten. In i ugnen på ca 200 grader tills osten smält och fått färg. 
 
 
0 kommentarer publicerat i Tillbehör
Taggar: LCHF, LCHFMAT, Lowcarb, glutenfritt, lowcarbfood