Kålpudding á la Camilla

Här kommer recept på dagens middag som var Kålpudding. Denna serverar jag oftast bara som den är med gräddsås och lite lingon eller med kokt blomkål. 
 
500 gram köttfärs
1 kg vitkål
1 gul lök
2 dl grädde
2 msk kalvfond
salt/peppar
smör
 
Sås:
 
3dl grädde
2 msk kalvfond
Peppar
 
Gör såhär:
 
Skär vitkålen i bitar- ca 1cm stora. Stek i smör tills kålen mjuknat. Krydda med salt och peppar. 
Finhacka löken och lägg i köttfärsen. På med grädde, fond samt krydda med salt och peppar. Häll över ca halva vitkålen och blanda i köttfärsen.
Lägg lite vitkål i botten av en ugnsform. På med köttfärsblandningen (Jag "packar") inte köttfärsen i formen utan lägger det så det inte blir allt för kompakt. Avsluta med det sista av vitkålen. Lägg över folie och in i ugnen på ca200 grader i 45min. 
 
Gräddsåsen jag gör till är busenkel. Jag häller någon matsked kalvfond i en stekpanna. På med  grädden samt lite svartpeppar. Sedan får såsen koka ner i pannen tills den är alldeles perfekt.