Kärleksmums (mockarutor)
Denna kaka är klockren på kalas. Har bjudit på denna de senaste åren då den även går hem för folk som inte äter lchf. Den blir saftig med en tydlig smak av choklad, och ännu bättre- servera med vispad grädde och färska bär.
3 ägg
1/2 dl sötströ
1,5 dl mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
4 msk kakao
1 msk kallt kaffe
2 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
75gram smör
1 dl grädde
Glasyr:
1 dl grädde
100gram 70 % choklad
1 dl kokos
Gör så här:
Sätt på ugnen på 175grader. Klä en form (20 *30 cm) med bakplåtspapper. Smält smöret.
Vispa ägg med sötningen poröst.
Blanda i alla torra ingredienserna och vispa. Tillsätt sedan de smälta smöret och grädden och vispa. Häll smeten i formen och grädde i ugnen ca 18-20 min.
Under tiden så gör du glasyren:
Värm grädden i kastrull, tillsätt chokladen och rör runt till allt har blandats väl.
Ta ut kakan och häll på glasyren. Toppa med kokos. Låt kakan svalna och skär i bitar


