Kycklingfilé i ugn
En enkel och uppskattad rätt här hemma. Man kan minska/öka sambal om man vill ha den starkare eller mindre het.
4 st kycklingfiléer
1 paket bacon
1 röd paprika
3 dl grädde
2dl créme fraishe
2 vitlöksklyftor
1 msk kyckling fond
1 tsk sambal oelek
Salt/peppar
2 dl riven ost
Gör såhär: stek bacon i stekpanna så de blir knapriga. Ställ åt sidan. Lägg kycklingfiléer i en ugnsform. På med pressad vitlök/salt/peppar.
Häll grädde, CF,fond,sambal oelek i en kastrull. Låt koka upp och smaka av med salt/peppar.
Strössla bacon och tärnad paprika över kycklingen. På med såsen.
In i Ungern på 200gr i 30 min. Ta ut kycklingen och på med riven ost. Kör kycklingen i ytterligare 15 min (använder ni fryst filé så lägg på 20 min) .
