LCHF- lasagne

Här kommer min absoluta favoriträtt. Så smakrik och helt underbart god. Jag brukar köra detta recept x2 så det blir många smarriga lunchlådor. 




500 gr köttfärs


1gul lök


1 morot


3 vitlöksklyftor


1/2 röd chili


1 tomat


2 msk tomatpuré 


Köttbuljong


1 burk krossade tomater


1 skvätt rödvin


1-2 tsk sambal olek 


Salt/peppar/paprikapulver


1 aubergine


1-2 tsk torkad basilika alt färsk


1 dl riven ost




Ostcremé:


Blanda samman följande ingredienser. 


1 burk Philadelphia ost, 1/2 dl créme fraishe,


2-3 dl ost. Jag använde Gouda och parmesan. 


Salt/peppar/basilika




Stek köttfärs med hackad lök/riven morot/vitlök/chili/tomat. Tillsätt lite rödvin, köttfond. I med krossade tomater samt kryddor. Låt puttra på medelvärme. 


Auberginen skivar jag tunt. Lägg plattorna på hushållspapper och strö salt över dom. Torka av efter ca 15 min så överflödig vätska försvinner. 


Stek plattorna i stekpanna en liten stund så de mjuknar alt in i ugn på 150grader i 15 minuter. 


Lägg lite av Köttfärssåsen i en ugnsfast form, varva med aubergineplattorna och sist halva ostkrämen. Gör om detta en gång till. Och avsluta med det sista av köttfärssåsen. Strö över riven ost och in i ugnen på ca 180grader  i 30-40 min