Stifado

  
 
Detta är min absoluta favorit gryta. När jag var mindre åkte vi ofta till Kreta och för det mesta så var det just Stifado som jag åt då. Denna mustiga tomatgryta med underbara kryddor och smaker samt kött som bara faller isär- ja det blir helt enkelt inte bättre än såhär. 
 
1 kg högrev 
4 gula lökar
1 dl rödvin
2 msk tomatpuré
4st vitlöksklyftor 
1 dl vatten 
3 msk kalvfond
2 burkar krossade tomater
3 lagerblad, 10 st kryddpeppar, 10 st nejlikor, en tsk oregano, chilliflakes, ca 3 cm kanelstång, salt/peppar 
Gör såhär:
Skär köttet i önskade bitar samt löken. Stek i panna så köttet får stekyta. Lägg ner alla ingredienser i en stor kastrull och låt puttra på medelvärme i minst 4 timmar eller tills köttet är mört och fint. 
 
 
 
 
 
#1 - - Anonym:

Undrar om din viktresa. Hur mycket har du gått ner? Hur myvket har du kvar? Hade du dina graviditeter tätt? Fuskar du någonsin?

Svar: Hej! Jag har gått ner ca 17 kg totalt. Har några kilon kvar men inget som jag stressar med utan nu njuter jag av livet och den goda maten. Det är 1 1/2 år mellan mina tjejer så blev gravid med nummer 2 när första var 9 månader. Jag fuskar inte med socker/gluten. Inte ätit det sedan jag började med LCHF. Dock så kan jag äta lite bönpasta någon gång ibland , men det ser jag inte som fusk :)
Camilla