Granola med smak av kardemumma och vanilj

Ibland blir jag så sugen på musli men det går ju bort med tanke på vad det innehåller. Här har ni ett bättre alternativ med goda fröer och nötter. Denna blir god till turkisk yougurt/ smetana och färska bär. 
 
Till min granola behöver du:
 
1 dl sötmandel
1/2 dl hasselnötter
1dl mandelmjöl
1/2 dl kokos
1/2 dl sesamfrön
1/2 dl solrosfrön
2 msk linfrön
1/2 dl pumpafrön
2 msk kokosolja
1 msk sötströ (kan uteslutas)
1/2 dl vatten
1-2 krm vaniljpulver
2 tsk nystött kardemumma
 
 
 
Gör så här:
 
Sätt ugnen på 100 grader. Smält kokosoljan i en kastrull. Hacka mandel och hasselnöt. Blanda alla ingredienser i en skål. Bre ut blandningen på en plåt och in i ugnen i ca 1 timma. Ta ut och låt svala. Förvaras i en sluten burk.
 
 
0 kommentarer publicerat i Efterrätter
Taggar: Granola, LCHF, LCHFMAT, Lowcarb, Lowcarbhighfat, glutenfritt, lowcarbfood, sockerfritt