Kokt kyckling i currysås
Här kommer min version på klassikern kokt kyckling i currysås. Här hemma serveras detta med smörstekt blomkålsris och familjen fullkomligt älskar denna maträtt.
Kokt kyckling i currysås 🍗
1 hel kyckling
1 morot
1 gul lök
10 st vitpepparkorn
Vatten
1 msk salt
Smör
Curry
3 dl grädde
2 dl créme fraishe
Salt/peppar
Gör så här:
Lägg kycklingen i en stor kastrull, skär morot/lök och i med detta samt peppar,salt och häll på vatten så det täcker kycklingen. Koka under lock i ca 1 timma. Lägg över kycklingen på ett fat och låt svalna.
Ta bort allt kött från kycklingbenen.
Currysås: lägg smör i en stekpanna, på med curry och 1dl av kycklingbuljongen. Låt de reducera ner och häll sedan på grädde och créme fraishe. Låt koka ner till önskad konsistens. Smaka av med salt/peppar. I med kycklingbitarna i såsen. Klart

