Vitlöksdoftande fläskfilégryta med smörstekt blomkålsris

Här kommer ett recept på en enkel och väldigt god köttgryta. Den går snabbt att göra - perfekt när man inte har tid att stå i köket i flera timmar :)
 
 
Du behöver:
 
Smör
1 fläskfilé
1 paket bacon
Purjolök eller 1 gul lök
1 burk Philadelphiaost vitlök & örter
2 dl cremé fraishe
2 dl grädde
Färsk timjan
Salt/peppar
1 blomkål
 
Gör såhär: 
 
Putsa filén och skär i bitar. Stek köttet och bacon i panna så det får lite yta (Behöver ej bli genomstekt) Lägg över i en kastrull. På med strimlad purjolök - jag använde ca 5cm purjolök. I med Philadelphiaosten samt all vätska. Hacka i någon msk färsk timjan om det finns hemma. Smaka av med salt och peppar. Låt puttra i 15 minuter.
 
Blomkålsris:
 
Riv blomkål med rivjärn - jag använder sidan med de största hålen. Stek i smör på medelvärme. salta och peppra. För att skoja till riset lite kan du tillägga någon annan grönsak. Som i denna rätten ex då jag hade i tärnad röd paprika i slutet innan servering.
 
 
#1 - - Yvonne:

Så mycket goda recept du bjuder på 😀

Svar: Tack så mycket :)
Camilla

#2 - - Malou:

Hej Camilla,

tack för så många enkla och fina recept.

En fråga gällande recept med färskost - använder du dom på 200 eller 300 gram? =)

Svar: Hej hej. Jag använder den på 200gram :) Ha en fortsatt trevlig dag // Camilla
Camilla